laatste feitjes

wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

neem dan vrijblijvend contact met ons op

contact

Typo3gem biedt standaard website voor alle gemeentes

De gemeentelijke gebruikersvereniging Typo3Gem lanceert een generieke software as a service (SaaS)-website die geschikt is voor alle gemeentes. Dit product - Gemsite - maakt overstappen naar een nieuwe website op basis van het open source contentmanagementsysteem (cms) Typo3 eenvoudig, aldus de vereniging. De zogenaamde distributie biedt verschillende opmaken, functies en koppelvlakken waarmee gemeenten direct aan de slag kunnen.

De SaaS-website is niet alleen bedoeld voor de huidige leden, maar ook voor gemeenten die nu vast zitten in een gesloten cms van hun commerciële leverancier.

Iedere deelnemende gemeente betaalt een jaarlijkse contributie, waarvan onder meer het beheer en de hosting van de website wordt betaald. Een groot deel van het geld wordt besteed aan de doorontwikkeling van Gemsite.
De gemeenten die meedoen zijn of worden lid van Typo3gem en nemen deel aan de werkgroep Roadmap. In deze werkgroep werken deelnemers samen aan doorontwikkeling. Maatwerk is niet nodig, omdat alle wensen in de Roadmap-groep worden vertaald naar website-onderdelen die voor iedereen beschikbaar komen.

 

Stichting

Typo3gem presenteert de generieke SaaS-website tijdens zijn najaarscongres op 24 november 2016. De vereniging telt inmiddels zo’n zestig gemeenten als lid.

De Stichting Typo3gem-Distributies (in oprichting) werkt zonder winstoogmerk en wordt een samenwerkingsverband van Typo3gem en de deelnemende Typo3-dienstverleners AlterNet, Com-Products, Netcreators en PM Internet Solutions.

Bron: Computable

 

 

afspraak
maken?

liever dat wij contact opnemen?