Smartwatch app maken

wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

neem dan vrijblijvend contact met ons op

contact

Smartwatch

Een smartwatch is eigenlijk een digitaal horloge waar een hele kleine computer ingebouwd is. Deze minicomputer draait op een besturingssysteem zoals bijvoorbeeld Android. Maar eigenlijk is een smartwatch ook een toevoeging aan je telefoon. Je kunt een smartwatch namelijk verbinden met je telefoon om bijvoorbeeld je berichten en oproepen te zien die je op je telefoon binnenkrijgt. Je kunt net als op je telefoon applicaties, zogenaamde smartwatch apps, installeren. Smartwatches zijn er in vele soorten en maten en ze worden steeds uitgebreider. Veel smartwatches worden gebruikt tijdens het sporten of om tijdens de hele dag informatie te verzamelen over hartslag, gezette stappen en verbrande calorieën. Dit zijn de zogenaamde activity trackers en deze zijn door de wereldwijde fitness trend enorm in opkomst. Maar smartwatches worden ook gebruikt als navigatie, voor het afspelen van muziek en video’s en sommige zelfs voor het maken van foto’s. De mogelijkheden van smartwatches nemen toe naarmate de techniek vordert natuurlijk. Zo neemt ook de vraag naar smartwatch apps toe.

Smartwatch apps

Behalve apps voor tablets en mobiele telefoon zijn smartwatch apps enorm in opkomst. Steeds meer mensen hebben een smartwatch en verwachten dan ook dat deze gadget het leven makkelijker maakt door de informatie die je nodig hebt snel en duidelijk weer te geven op je pols. Zo bespaar je tijd en moeite om je telefoon te pakken en is je leven efficiënter. In de meeste gevallen werkt een smartwatch nauw samen met een smartphone of met een app op een smartphone. Toch is een smartwatch qua gebruikservaring niet te vergelijken met het gebruik van een smartphone. Daarom gelden er voor het ontwikkelen van smartwatch apps weer heel andere regels dan voor een ‘gewone’ app.

Smartwatch app

Het grootste verschil tussen een smartwatch app en een app voor de smartphone is natuurlijk dat het scherm van een smartwatch een stuk kleiner is. Er past minder informatie op het scherm en de info die er staat moet in één blik duidelijk zijn. Daarbij zijn de gebruiksmomenten een stuk korter. Je gaat niet een uur op je horloge kijken. Daarom is het belangrijkste van een smartwatch app dat de informatie duidelijk te zien is, eenvoudig is en relevant. Daarnaast moet de gebruikersinterface eenvoudig en optimaal zijn. Wij zijn in staat om mooie, duidelijke en praktische apps voor verschillen soorten smartwatches te ontwikkelen en te onderhouden.

Ontwikkeling

Smartwatch apps gaan een steeds belangrijkere rol spelen in het dagelijks leven. Het is een echte groeimarkt en is nog volop in ontwikkeling. PM Internet Solutions ziet hier heel veel mogelijkheden en ontwikkelt smartwatch apps voor Apple, Samsung, LG en HTC. Natuurlijk kunnen wij in opdracht een smartwatch app ontwikkelen in het verlengde van uw andere mobiele applicatie. We staan ook open voor ideeën voor hele nieuwe apps die we samen op de markt kunnen brengen. Mocht u interesse hebben in het laten ontwikkelen van een app voor smartwatches, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bekijken en een eventuele samenwerking aan te gaan.

afspraak
maken?

liever dat wij contact opnemen?